söndag 24 oktober 2010

Tigern!

Jag tycker det är hemskt att Tigrarna håller på att dö ut. 12 år är inte så lång tid. Att ta tigerdelar, hälsoprodukter, päls och så det nya vin med malda tiger ben i. Jag menar hur gått låter det?
Tigrar borde leva tycker jag. Dom är fina, söta och  coola väldigt stora kattdjur. Turister tycker säkert tigrar är ett fantastiskt djur. Framförallt dom som kommer utomlans.

fredag 8 oktober 2010

Praktiens sista dag!!

Började som igår! :)
Från kl 8 till ca halv 12 var vi ute i skogen och där skulle barnen hitta två olika träd ( lönn och ek)
Sen var vi tillbaka vid 11.40. och då hade man rast till 12.05. Sen hjälpte man till på fritids och till mellis blev det lassange och sen hade jag bakat sockerkaka till efterrätt!! Vilket barnen uppskatade mycket och sen spelade jag en låt på min tvärflöjt vilket dom också upskatade hemskt mycket!

Tack för en trevlig och rolig vecka på skolan! :)

torsdag 7 oktober 2010

PRAO!!

Dag 4 (7/10)
Torsdag.

Kom 07.30 idag. Satt med när barnen åt frukost och skattade :)
Sen  hade vi samlig och läste en saga och sen hjälpte jag barnen med att göra klart sina saker. Bl.a. Att göra klart sina armband av pärlor och sina kasperdockor.
Sen åt jag 10.40. Hamburgare till luch Mm gott!
Sen fortsatte barnen med sina saker.
Nu är de fritids till kl 15 där vi ska ha masageleken och sen ska vi upp i gympasalen och ha lite olika lekar. :)

onsdag 6 oktober 2010

PRAO!

Dag 3 (6/10)
Onsdag.

Kom ca 7.25 och satt och åt frukost med barnen idag :)
Sen hjälpte jag till med att klippa en form i olika tyger till deras "kaspersdockor" idag. Det tog tid så vi höll på med det fram till luch (10.40)
Sen efter luchen så gick en grupp barn upp till gympasalen och spelade en låt för andra halvan av barnen. Dom var superduktiga.
Nu har jag rast i en halvtimme. Sen är det dagas för fritids fram till kl 15. Idag på fritids ska vi ha musik där vi sjuger lite olika låtar. :) 

tisdag 5 oktober 2010

PRAO!

Dag 2 (5/10)
Tisdag.


Jag kom ca 07.25och satt då med de barn som äter frukost.
07.50 satte vi oss i en ringoch hade musik där vi sjöng lite olika visor. Sen jobbade barnen med siffran 4 där dom skulle skriva siffran 4 och färglade en bild med " trollet" 4 som red på en myra. Så där fick man hjälpa till :)
9.40-10 var det rast och där spelade jag fotboll med några :)
Sen när rasten var slut så var jag uppe i klassrummet och hjälpte till där när ettorna och tvåorna räknade med olika uppgifter. Luch hade jag 10.40.
Sen la vi mönster med "kapla" stavar.
Sen hade jag rast i ca 30 min och sen är jag på fritids till kl 15. :)

måndag 4 oktober 2010

PRAO!

DAG 1! (4/10)

Jag  kom dit ca kvart över sju. Först hjälpte jag till att duka fram frukost till några barn som bvar där tidigt. Sen började dom 7.50. Då satt man i  en ring och jag fick presentera mig för barnen. Vissa kände igen mig mend vissa tittade på mig som om "vem är du liksom". Läraren läste då en bok av H.C. Andersen. Sen gjorde barnen ett rim-mermory där jag fick hjälpa dom att skriva ner vilken ord dom kom på. Efter rasten som var slut kl 10  hjälpte jag till med att göra lavendelpåsar. Jag hjälpte även till på idrotten där dom gjorde en lek som hette Törnrosa och sen spelade dom sökboll. Satt efter det och kollade på när dom gjorde armband efter ett mönster som själva hade kommit på. Luch åt jag klockan 10.35. Nu efter luch så hade barnen musik. Och sen ska jag hjälpa en lärare och några barn at baka kanelbullar. Mm gott!! :) 
Slutar dagen vid 15 tiden.. 

fredag 1 oktober 2010

Då är man hemma och har tråkigt!!
Imon blir det först att rida lite och sen sälja kakor!!


Ha de!